14 milioane de lei pentru paturi noi la Spitalul Județean

14 milioane de lei pentru paturi noi la Spitalul Județean

Noi investiții pentru pacienții internați în spital! Gabriel Laszany a cerut Ministerului Sănătății finanțare pentru a schimba paturile vechi, investiția necesară ajungând la aproximativ 14 milioane de lei.

“Am făcut o solicitare către Ministerul Sănătății și am cerut o finanțare de 18 milioane de lei. O parte din bani, mai exact 14 milioane, vream să îi investim pentru achiziționarea unor paturi noi. Restul banilor sunt destinați pentru aparatură medicală”, a declarat pentru BistrițaBusiness managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Laszany.

Paturile cu care va fi dotat spitalul vor fi metalice, prevăzute cu protecții laterale și saltele noi. Acestea ar urma să vină însoțite și de noptiere noi.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud are un număr total de 997 de paturi spitalizare continuă, 38 de paturi spitalizare de zi si 13 paturi pentru UPU. Dintre acestea cele mai multe sunt pe Secția Psihiatrie (120 paturi).

Lista de investiții pentru acest an nu se rezumă doar la dotarea cu paturi noi. Spitalul Județean investește alte 18 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație. Finanțarea vine tot din fonduri de la Ministerul Sănătății, cu acești bani urmând a fi cumpărate defibrilatoare, aparate de sterilizare, aparate de anestezie, aparate de laparoscopie, diferite tipuri de ecografe, aparate radiologice digitale și cu ultrasunete, un microscop operator.

 

 

 

Categories: Local

About Author