15 companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

15 companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

Ambasada Austriei, prin Secția Comercială, a organizat ieri o misiune economică pe tema gospodăririi comunale, în sala mare a Primăriei Bistrița, răspunzând astfel multiplelor solicitări ale firmelor austriece din acest domeniu care doresc să stabilească colaborări cu firme din România.

Firmele austriece caută în județul Bistrița Năsăud parteneri locali implicați în proiecte de utilități și gospodărire comunală și pot pune la dispoziția acestora expertiza lor și un know how de ultimă generație.

Comunele și orașele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri comunale din Europa, în primul rând datorită specializării companiilor austriece în sectoarele respective. Adeseori, aceste companii sunt în nișa lor lideri mondiali în ceea ce privește calitatea produselor/serviciilor, dar și în privința inovării.

Pentru a facilita închierea de noi parteneriate de afaceri, Secția Comercială a Ambasadei Austriei în colaborare cu Consiliul Judeţean Bistrița Năsăud, cu Primăria Municipiului Bistrița și cu Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a organizat simpozionul economic austriaco-român “Tehnologie şi servicii pentru gospodărirea comunală.“

Pe lângă reprezentanții celor 15 firme, din delegație au mai făcut parte d-na Vera Maier – atașat comercial al Ambasadei Austriei, dl. Gerd Bommer – consilier comercial al Ambasadei Austriei, d-na Mihaela Dinu – reprezentant Advantage Austria, organizație care se ocupă cu promovarea intereselor economice austriece la nivel global.

Cele 15 companii interesate de proiecte în județul Bistrița-Năsăud sunt :

 • CNS Messtechnik GmbH – Localizare, măsurare, digitalizare, depistarea scurgerilor, măsurarea pierderilor, calcule, monitorizare a rețelelor de apă, ape uzate și alimentare cu curent aparținând operatorilor de rețele. Se caută partener local pentru colaborare pentru domenii software și IT, industria energetică, tehnologia mediului înconjurător.
 • Compost Systems GmbH – Tratarea deșeurilor, instalații de compostare, instalații de tratare mecanică și biologică a deșeurilor, mașini și aparate pentru tratarea deșeurilor, reciclarea deșeurilor organice. Se oferă servicii și know how pentru tehnologia mediului înconjurător, construcția de echipamente/smart factory.
 • Container Trading WFW GmbH – Termocompostoare, compostoare tip ladă, răsaduri înalte, sisteme amfibie de ghidaj. Se caută distribuitori pentru produsele companiei.
 • Duroton Polyquarz GmbH – soluții pentru profile de canale cu elemente de construcție economice și cu pereți subțiri. Se oferă servicii și know-how. Se caută contacte cu asociații din domeniul apă și ape uzate și cu birouri de proiectare, cu firme de construcții pentru domeniul rezidențial al alimentării cu apă, profile ou, secțiuni trapezoidale, circulare și eliptice. Duroton Polyquarz produce orice profil de sistem de canalizare cu instalare relining sau prin procedura de montare.
 • EVN Abfallverwertung Niederösterreich GmbH – Proiectare și execuție – stații de epurare a apei uzate și stații de tratare a apei potabile realizate deja în peste 100 de proiecte din 18 țări. Se caută colaboratori pentru furnizarea de servicii și know-how.
 • HACH LANGE GmbH – Analiza apelor uzate și a apei potabile. Tehnologie de măsură completă pentru analize de laborator și tehnica măsurării de proces. Se caută colaboratori pentru furnizarea de produse, servicii și know-how.
 • Hamburger Recycling Group GmbH – Servicii integrate de mediu – oferă o multitudine de servicii din domeniul colectării și al reciclării hârtiei, a maselor plastice cât și servicii relevante pentru mediul înconjurător. Se caută colaboratori pentru furnizarea de produse, servicii și know-how.
 • Leier Baustoffe GmbH – Pereți de protecție fonică pentru căi ferate și autostrăzi. Se caută parteneri pentru colaborare.
 • Markas GmbH – Curăţenie şi dezinfecţie profesională în medii cu cerințe speciale de igienă. De la săli de operaţii şi până la birouri, Markas oferă medii de lucru curate şi sigure din punct de vedere igienic. Markas efectuează servicii de curăţenie în mod profesionist şi personalizat, asigurând pentru clienții săi cel mai bun raport calitate-preţ. 9.000 de angajaţi lucrează zilnic cu eficienţă şi perseverenţă, astfel încât clienţii se pot concentra pe activitatea lor de bază. Se caută parteneri pentru colaborare.
 • Pipelife Austria GmbH – produse pentru apă, gaz și canal. Dorește să își extindă rețeaua de parteneri de vânzări, să dezvolte relațiile cu comunele, constructorii, comapaniile de apă și cu antreprenorii de construcții.
 • SCHIEBEL Antriebstechnik GmbH – Acționări fail safe & acționări electrice și de reglare. Dorește să realizeze contacte cu clienți finali, cu firme de proiectare și firme de construcții.
 • Semmelrock Stein + Design GmbH – Pavaje din beton de calitate superioară și accesorii pentru spațiile exterioare. Se caută distribuitori locali.
 • TenCateGeosynthetics Austria GmbH – Comerț cu geo mase plastice și soluții pentru sisteme. Produse: materiale nețesute de separare și filtrare, țesătură de separare și filtrare, materiale nețesute de protecție, produse armate, pături de drenaj, produse de protecție contra eroziunii, produse de reabilitare a asfaltului. Colaborare direct cu firme de construcții și cu proiectanți din domeniul infrastructură, mine, petrol și gaze.
 • Tiroler Rohre GmbH – Țevi din fontă ductilă. Dorește să realizeze contacte în domeniul gospodăririi apei pentru comunități, cu regiile de apă și cu ingineri proiectanți.
 • Werner & Weber GmbH – Prese de gunoi/ containere pentru deșeuri. Domeniul de aplicare a preselor se concentrează pe compactarea cantităților mari de deșeuri cum ar fi cele de ambalaje, din carton etc. Caută parteneri de colaborare și beneficiari finali din domeniile colectarea deșeurilor, reciclarea deșeurilor cât și utilizatori din domeniul comunal.

Partea română a fost reprezentată de:

 • Radu Moldovan – președinte al CJ BN
 • Ovidiu Crețu – primar Bistrița
 • Gabriel Lazany – director al Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud
 • Ion Șandru – director general Aquabis SA Bistrița
 • Răzvan Grec – director ADI ApăCanal BN
 • Pavel Plăian – director ADI Deșeuri BN
 • Monica Mureșan – secretar general al CCI BN
 • Iulius Dumitru – administrator Business Park Bistrița Sud SRL
 • Primari ai localităților din județ
 • Firme de utilități și de construcții din județul BN

Evenimentul s-a încheiat cu un networking cu reprezentanți ai Consiliului Județean, ai comunităților locale din județul Bistrița-Năsăud, potențiali parteneri de afaceri și companii locale din domeniu, inclusiv snack bar.

Antreprenorii bistrițeni interesați de posibile parteneriate cu cele 15 companii austriece pot contacta cu încredere reprezentanții Parcului Industrial Bistrița Sud, accesând www.bizpark.ro .

 

 

Categories: Business in top

About Author