175 mil. euro pentru descontarea cheltuielilor cu pregătirea pentru noul an școlar

175 mil. euro pentru descontarea cheltuielilor cu pregătirea pentru noul an școlar

Premierul Ludovic Orban a anunțat că autoritățile locale și unitățile de învățământ vor primi 175 mil. euro din fonduri europene pentru pregătirea noului an școlar care va începe în septembrie.

Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar și în mod evident de a rezolva toate provocările care pot apărea o dată cu începerea anul școlar astfel încât să reducem riscul de răspândire a virusului. În acest efort evident este implicat atât Guvernul, cât și ministerul Educației, inspectoratele școlare cât și autoritățile locale. Ceea ce putem noi rezolva o vom face împreună cu autoritățile locale și cu conducerea școlilor. În acest sens am avut în dezbaterea Guvernului ordonanța de Urgență prin care alocăm 175 de mil. euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar”, a declarat primul ministru.

Orban a precizat că este mult mai ușor pentru o primărie să cunoască nevoie specifice pentru începerea în siguranță a anului școlar în fiecare comunitate.

“Unele cheltuieli vor fi făcute de Guvern, de Ministerul Educației, de Ministerul Sănătății, alte cheltuieli vor fi făcute de autoritățile locale, alte cheltuile vor fi făcute de unitățile școlare”, a mai explicat Orban.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*