180 de camere video vor veghea punctele de colectare a deșeurilor din județ

180 de camere video vor veghea punctele de colectare a deșeurilor din județ

Cu un buget de 1,57 mil. lei, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud caută o firmă specializată care să monteze și să pună în funcțiune un sistem de supraveghere video pentru punctele de colectare a deșeurilor din județ. În total, ar urma să fie montate 180 de camere video.

Investiția mai presupune și amenajarea a 4 dispecerate pentru monitorizare, care vor fi amplasate în Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi.

Potrivit autorităților județene, obiectivele principale ale investiției sunt: urmărirea și verificarea depozitării deșeurilor menajere selectiv, utilizarea înregistrărilor video pentru a dovedi respectarea colectării selective și a faptelor de natură infracțională, cât și respectarea programului de ridicare a deșeurilor; intervenția echipajelor în timp real, dacă operatorul de la dispecerat semnalează fapte de natură infracțională sau contravențională; obținerea facilă de date cu privire la condițiile de colectare deșeuri în vederea luării unor măsuri preventive; posibilitatea de a transmite mesaje vocale de avertizare în timp real; descurajarea depozitării abuzive a deșeurilor pe platformele de colectare; descurajarea vandalizării ghenelor de gunoi; reducerea numărului de contravenții și infracțiuni ale persoanelor cu identitate necunoscută.

Licitația pentru atribuirea proiectului va avea loc în 28 ianuarie.

Categories: Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*