Acționar principal la Transilvania Broker, bistrițeanul Gabriel Login preia 5% dintr-o companie IT din Cluj

Acționar principal la Transilvania Broker, bistrițeanul Gabriel Login preia 5% dintr-o companie IT din Cluj

Bistrițeanul Gabriel Login, acționarul principal de la Transilvania Broker de Asigurare, a cumpărat 5% din capitalul social al companiei clujene Life is Hard (LIH), prima firmă de IT listată la BVB.

Gabriel Login a achiziționat cele 105.000 de acţiuni LIH la un preţ mai mic cu 11% decât cel de piaţă de la Erik Barna, directorul general şi al doilea cel mai mare acţionar al companiei din IT. Valoarea tranzacției s-a ridicat la 630.000 lei.

Life is Hard, o companie de dezvoltare software din Cluj-Napoca, listată la bursă pe final de 2015, a ajuns la venituri de 6,3 milioane lei în 2018, un plus de cca. 45% față de anul anterior. Acționarul principal este Ioan Cătălin Chiș (63,8%).

Compania și-a propus să atragă șase milioane de euro din fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea de noi aplicații software, accelerarea dezvoltării și desfacerii unor produse existente și achiziția de aplicații software și echipamente IT în scopul creșterii competitivității companiei. De asemenea, firma vrea să implementeze standarde ISO și să lanseze noi angajări.

În ianuarie, Life is Hard a anunțat că va oferi gratuit, timp de doi ani, suita sa de aplicaţii CityApps tuturor oraşelor care au sub 100.000 de locuitori, ca parte a programului numit Update România, al cărui obiectiv este susţinerea digitalizării comunităţilor locale.

Categories: Business in top

About Author