AMICII, TOMOROGA și LUCICOR au depus oferte pentru modernizarea școlii “Mihai Eminescu” din Năsăud

AMICII, TOMOROGA și LUCICOR au depus oferte pentru modernizarea școlii “Mihai Eminescu” din Năsăud

Trei firme de construcții bistrițene s-au înscris în lupta pentru lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” și a infrastructurii urbane adiacente, investiție estimată la 28 milioane lei.

Amicii Building (și partenerii săi), deținută de frații Gîvan, este în cursă, fiind în același timp compania care a realizat, anterior, documentația tehnică a proiectului.

Tomoroga Construct (și asociații ei), firmă deținută de antreprenorul Bogdan Tomoroga, a depus, de asemenea, o ofertă în licitație.

Lucicor Prod (și partenerii), deținută de familia Budușan, este a treia companie care a participat la licitația Primăriei Năsăud, organizată în 29 aprilie a.c.

Construcția existentă, clasificată ca monument istoric, a fost realizată între anii 1929-1933 și are regim de înălțime S+P+2E+Pod. Constructorul care va câștiga licitația va realiza ample lucrări de recompartimentare a spațiilor existente, de refacere a structurilor, tâmplăriei și finisajelor, de instalații sau de montare a unui sistem de colectare a apelor pluviale. La final, contractul include și dotări cu mobilier, echipamente și obiecte necesare desfășurării activității școlare și administrative în condiții moderne.

În luna septembrie 2023, au debutat lucrările la prima parte a proiectului, cea care vizează reabilitarea spațiilor exterioare, începând cu trotuarele limitrofe școlii. “Este unul dintre proiectele majore pe care administrația noastră le implementează și ne bucurăm că am ajuns în această etapă, a licitației pentru lucrările legate de modernizarea școlii!” – a spus Dorin Vlașin, primarul orașului Năsăud.

Categories: Bursa, Business in top, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*