ARL STRABAG, cu afaceri și în Bistrița-N, va moderniza Drumul Apusenilor, pentru 22,2 mil. euro

ARL STRABAG, cu afaceri și în Bistrița-N, va moderniza Drumul Apusenilor, pentru 22,2 mil. euro

Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, subsidiara locală a grupului austriac Strabag, a câştigat un contract de aproximativ 103 mil. lei (22,2 mil. euro) pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Apusenilor.

Proiectul are în vedere conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la reţeaua trans-europeană de transport TEN-T. Contractul de execuţie a fost semnat de reprezentaţii companiei de construcţii cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj. Investiţia va fi realizată în cadrul proiectului cu finanţare europeană ’’Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni. Lucrările vor demara în perioada următoare şi vor avea un termen de execuţie de maxim 24 de luni. În cadrul proiectului vor fi realizate 9.052 mp de trotuare, şapte staţii de autobuz, şapte parcări auto, borduri coborâte, 10.694 metri de parapeţi de siguranţă, amenajare trecere la nivel cu calea ferată.

ARL Strabag, condusă de Dan Mihancea, are afaceri și în județul Bistrița-Năsăud, derulând de-a lungul anilor lucrări importante, cum ar fi construcția Parcului Industrial de la Sărata, reabilitarea tronsonului de drum de la Sărățel la Reghin, modernizarea pasarelei vechi a Bistriței, introducerea apei curente și a canalizării în mai multe comune, sau, în vara trecută, asfaltarea unui număr mare de străzi în Bistrița.

Grupul austriac Strabag, din care face parte ARL, este una dintre cele mai mari firme de construcții din Europa.

Categories: Business in top

About Author