DAN STEEL Beclean raportează cea mai mare pierdere din istoria sa: 30,2 mil. lei

DAN STEEL Beclean raportează cea mai mare pierdere din istoria sa: 30,2 mil. lei

Încolțită de creditori, cu conturile blocate și cu mai multe cereri de intrare în insolvență pe rolul instanțelor, compania DAN STEEL Beclean a anunțat zilele trecute rezultatele dezastruoase din anul 2019, dar și că speră încă într-o redresare.

Unul dintre cei mai mari producători din România de sârmă, plase de sârmă și cuie, DAN STEEL a raportat o pierdere de 30,2 mil. lei în 2019, după ce în anul anterior avusese un minus de 17,3 mil. lei. Cifra de afaceri a coborât la 117,4 mil. lei de la 138,6 mil. în 2018 și 188 mil. în 2017. La 31 decembrie 2019, compania avea creanțe de recuperat în valoare de 9,9 mil. lei și datorii totale de achitat de 112,2 mil. lei.

Explicația companiei este că nu a avut cerere suficientă pentru multe dintre produsele sale, în condițiile în care, totuși, sectorul construcțiilor a înregistrat o perioadă de vârf.

Printre cei mai mari creditori ai combinatului se numără ArcelorMittal Zenica (Bosnia), Unicredit Bank și Belmet Handelsgellschaft (Austria).

DAN STEEL și-a trimis cei aprox. 400 de angajați în șomaj tehnic începând cu 1 aprilie, pe o perioadă de 30 de zile, urmând să decidă, la finalul acestei perioade, dacă va redeschide porțile sau nu. “Unitatea este pregatită să reia producția” – spune conducerea companiei într-un comunicat.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*