Asocierea M.I.S. Grup-Iasicon a câștigat licitația pentru reabilitarea CN Liviu Rebreanu”

Asocierea M.I.S. Grup-Iasicon a câștigat licitația pentru reabilitarea CN Liviu Rebreanu”

Contractul pentru reabilitarea Colegiului Național “Liviu Rebreanu” urmează să fie semnat în câteva zile. Câștigători ai licitației sunt companiile M.I.S. Grup în asociere cu Iasicon. Deocamdată nu se știe suma cu care cele două au licitat lucrările. 

Într-o conferință de presă susținută astăzi, primarul Ovidiu Crețu anunța că lucrările de reabilitare și modernizare ale Colegiului Național “Liviu Rebreanu” ar urma să înceapă în vara acestui an.

Banii necesari intervenției au fost alocați prin Compania Națională de Invetiții, valoarea proiectului fiind de 32 mil.lei.

În proiect este prevăzută schimbarea acopersișului, refacerea tencuielilor și  zugrăvelii, schimbarea pardoselilor, lucrări de tâmplărie, refacerea tavanelor, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare. De asemenea, în proiect este prevăzută și restaurarea parcului dendrologic din incinta liceului.

Investiții se vor face și în modernizarea și extinderea sistemului IT. Toate sălile de clasă vor avea astfel de dotări, vor avea și sisteme audio-video de ultimă generație și mobilier nou. În plus, se vor face modernizări și la capitolul laboratoare, dar și în sala de festivități. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi dotate cu video-proiectoare, tablă interactivă și unitate multimedia.

Construirea Colegiului Național “Liviu Rebreanu” a început în anul 1908 și trei ani mai târziu clădirea a fost dată în folosință.

 

Categories: Local

About Author