ATM Ventures a intrat în acționariatul companiei bistrițene Transilvania Broker

ATM Ventures a intrat în acționariatul companiei bistrițene Transilvania Broker

ATM Ventures, divizia de investiții a grupului românesc AUTONOM, a cumpărat 5,5% din Transilvania Broker, dorind să se implice în dezvoltarea activității brokerului cu sediul central în Bistrița.

Pachetul de 5,5% din acțiuni a fost achiziționat în mare parte de la acționarii fondatori: Dan Niculae, președinte al Consiliului de Administrație, și Gabriel Login, director general și administrator.

Cu un volum al primelor de asigurare  intermediate în 2022 de 800 de milioane de lei, Transilvania Broker deține o cotă de piață de 6.37%.

”Încă de la înființare, ne-am dorit să oferim clienților noștri soluții complete, atât din sfera asigurărilor, cât și din domenii conexe, precum leasing, credite, asistență rutieră, servicii de soluționare daună și asistență tehnică, căutând mereu să avem alături parteneri puternici și credibili. Ne bucurăm să îi avem alături pe cei de la Autonom și suntem siguri că investiția lor în Transilvania Broker deschide noi oportunități pentru ambele companii”, a spus Dan Niculae, președintele Consiliului de Administrație al Transilvania Broker.

Portofoliul Transilvania Broker cuprinde peste 1 milion de clienți unici, atât persoane fizice, cât și juridice, precum și 26 de parteneri, societăți de asigurare, pentru care intermediază vânzarea a numeroase polițe de asigurare pe aproape întreg teritoriul țării printr-o rețea de peste 1.900 de colaboratori.

“O parte importantă din strategia Autonom din ultimii ani este de a se implica tot mai mult în furnizarea de servicii pentru piața de asigurări. Construim treptat un ecosistem de companii, parteneri și clienți strategici pentru a furniza servicii de mobilitate, daune, distribuție, infrastructură IT. Investiția în Transilvania Broker reprezintă un pas important în această construcție, prin care întărim parteneriatul strategic cu unul din cei mai performanți actori din piața de distribuție de asigurări și deschidem noi oportunități de dezvoltare”, a spus Dan Ștefan, co-fondator ATM Ventures.

Anul acesta, Transilvania Broker împlinește 6 ani de la admiterea la tranzacționare pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București sub simbolul de tranzacționare TBK.

Cine e noul acționar?

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este un jucător în top 3, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.

Compania oferă soluții moderne de mobilitate și finanțare precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente, printr-o rețea națională unică.

Încă de la înființare în 2006, grupul Autonom a crescut anual cu două cifre, ajungând la o CA de peste 80 de milioane de euro în 2021, cu o rată de creștere anuală compusă de aproximativ 50% în ultimii 15 ani. În ultimii 5 ani, Autonom a fost foarte activ pe piața de fuziuni și achiziții, realizând investiții în 11 companii din diferite sectoare precum financiar, asigurări, tehnologie și mobilitate.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*