Au început lucrările de amenajare a heliportului de la Spitalul Județean

Au început lucrările de amenajare a heliportului de la Spitalul Județean

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, anunță că de astăzi s-a dat startul lucrărilor de construire a heliportului de pe acoperișul unității medicale. Lazany speră că până în vara acestui an heliportul, care costă 5,96 mil. lei, va fi finalizat. 

“O imagine care în curând va deveni istorie! De astăzi au început lucrările pentru construcția heliportului pe terasa superioară a spitalului. În prima etapă vor fi efectuate lucrări de desfacere a șarpantei și a hidroizolațiilor”, anunță Gabriel Lazany.

Lazany face apel la înțelegerea persoanlului din cadrul spitalului,  a pacienților și aparținătorilor pentru a trece peste zgomotele puternice care pot produce disconfort.

“Deoarece, urmează a fi instalate o serie de echipamente și utilaje grele necesare execuției, iar organizarea de șantier va ocupa o parte din locurile destinate parcării, pe perioada de desfășurare a lucrărilor accesul autoturismelor în spital va fi limitat, putând exista și perioade de restricționare totală“, mai spune managerul spitalului.

Heliportul de la Spitalul Județean va fi făcut de două firme:  Grup Construcții Est SA din Iași și ABC Development Aviation SRL din București. Pentru această lucrare cele două firme vor încasa 5,96 mil.lei (aprox. 1,26 mil.euro). Acesta va fi construit pe teresa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud și va avea peste 1.000 mp.

Categories: Local

About Author