Bătălia dealerilor Mercedes. Auto Schunn vine la Bistrița să se ia la trântă cu ATP Exodus

Bătălia dealerilor Mercedes. Auto Schunn vine la Bistrița să se ia la trântă cu ATP Exodus

În perioada 13-16 septembrie, Caravana Auto Schunn Romania va fi prezentă în Bistrița, invitând fanii Mercedes la testdrive cu autoturisme noi sau puțin rulate. Înregistrată în județul Arad, compania Autoschunn Romania face pași agresivi pentru o expansiune în județele din centrul și nordul țării, în dauna dealerilor locali.

Există în România o regulă nescrisă între dealerii auto ai unui brand, să nu calce unul pe teritoriul celuilalt. Piața însă forțează ca astfel de lucruri să se întâmple, iar Auto Schunn din Arad este în prima linie, încercând să câștige clienți și din piețe pe care activează tradițional alți dealeri. Cu 35 milioane euro cifră de afaceri în 2016, firma deținută de germanul Thomas Jurgen Schunn și de românca Elena Kovacs își permite această bătălie. Firma este deja prezentă oficial în județele Arad, Hunedoara, Suceava.

Bătălia are de cealaltă parte un oponent pe măsură, ATP Exodus, din Baia Mare, deținută de familia Cirț, cu afaceri de 36,5 milioane euro, dealer Mercedes-Benz pe județele Maramureș, Bihor, Bistrița-Năsăud.

La mijloc stă RMB Auto, deținută de clujeanul Ioan Rus, fostul ministru al Internelor, care reprezintă Mercedes în județele Cluj și Timiș.

În ultimii doi ani, arădenii de la Auto Schunn au bătut cu caravana lor Satu Mare, Sibiu, Vâlcea, Caraș Severin, ocolind, precaut, Clujul și Timișul. ATP Exodus pare un adversar mai accesibil decât firma unui fost ministru.

Cum răspunde provocării ATP Exodus?

Categories: Life & Style

About Author