Becleanul a lansat prima licitație pentru Grădina Urbană Transilvania. Lucrări inițiale de 22,5 mil. lei!

Becleanul a lansat prima licitație pentru Grădina Urbană Transilvania. Lucrări inițiale de 22,5 mil. lei!

Primăria Beclean a anunțat pentru 3 iunie a.c. licitația pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări pentru proiectul Înființare și Amenajare Parc Botanic ”Grădina Urbană Transilvania”. Valoarea totală a lucrărilor scoase la licitație în această etapă este de 22,5 mil. lei.

Grădina Urbană Transilvania (GUT) este un proiect programat pe fonduri UE, care să completeze oferta turistică a Ardealului, fiind considerat ca unul de importanță regională pentru Transilvania, dar și unul complex, care are șanse să atragă investiții private în turism. Proiectul este unul conceput în mai multe etape, licitația anunțată fiind prima dintre aceste etape.

Grădina Urbană Transilvania va avea, la final, mai multe zone de interes, împletite într-o manieră strategică. Planificarea urbană cuprinde o grădină botanică, un centru educațional de robotică, un centru educativ agricol, un centru comercial de tip mall, instituții de învățământ noi cu activități interdisciplinare (creșă-grădiniță-școală), zone de cazare cu hotel, glamping.

Practic, vor fi 5 zone care vor fi concesionate investitorilor privați, astfel:

Zona 1 – Figa Shopping Village – va cuprinde 55 magazine;

Zona 2 – Aici vor fi 2-3 Hoteluri;

Zona 3 – Glamping – zonă specială de cazare în stil camping cu facilitați tip resort – 55 de astfel de “corturi glam”;

Zona 4 – Bungalouri pe lac – 55 de căsuțe “plutitoare” desfășurate în zona lacului;

Zona 5 – Shopping Center – cuprinde 1 mall comercial cu magazine și facilități de catering de capacitate mai mare pentru a găzdui și a cuprinde mai multe persoane în același timp, cu o zonă deschisă pentru magazine, magazine universale, hipermarketuri, servicii, afaceri și spații de birouri.

Zona Grădina Botanică va cuprinde zone cu gazon pe suprafețe mari, utilizabile, precum și zone cu pâlcuri umbroase de copaci sau copertine rezistente la ploaie ce vor fi proiectate pentru a găzdui evenimente mari și grupuri de oameni pe măsură.

Sub-zona Centrului Comercial va avea magazine și facilități de catering care au capacități mai mari de a găzdui și de a satisface multe persoane în același timp.

Sub-zona Centrului de Robotică este dedicată studiului și este ideală pentru călătorii corporative și evenimente de afaceri. Prin urmare, congresele, evenimentele, conferințele și continuarea educației sunt principalele puncte de atracție. În acest scop, trebuie planificate săli cu capacitate adecvată în această subzonă. Este nevoie de includerea unor facilități sofisticate, tehnice și organizaționale. Pentru evenimente de top, o infrastructură accesibilă

și flexibilă trebuie să fie disponibilă (apă curentă, canalizare, electricitate, etc. pentru evenimente mari).

Centrul educațional va include zone pentru diferitele grupe de vârstă ale copiilor, elevilor și respectiv studenților. Zone și clădiri care oferă locuri de joacă prietenoase și atrăgătoare pentru copii, spații pentru evenimente, trasee în natură, ateliere creative și facilități sanitare suficient de cuprinzătoare.

De asemenea, zona educațională care prevede „Institutul Agricol” va cuprinde laboratoare de studiu al naturii, cu o zonă parțial deschisă pentru Institutul Agricol și o grădina spectacol, cu stație parțial didactică și experimentală, având o curte integrată pentru întreținerea parcului.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 30 milioane de euro.

Categories: Brands, Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*