Benzinăriile OMV vor colecta uleiul alimentar uzat de bistrițeni!

Benzinăriile OMV vor colecta uleiul alimentar uzat de bistrițeni!

Cele două stații OMV din Bistrița vor să colecteze uleiul alimentar uzat de bistrițeni, motiv pentru care au cerut reviziuirea autorizației lor de mediu și au adăugat codul CAEN necesar pentru colectare deșeuri nepericuloase.

Pentru colectarea uleiului uzat alimentar de la terți, stațiile au fost dotate cu containere speciale, cu capacitatea de 240 l și o capacitate maximă de stocare de 110 kg. Pentru valorificarea ulterioară a uleiului, OMV Petrom Marketing a încheiat un contract cu firma GASTROFILTER SRL Sfântu Gheorghe.

În România, gestionarea uleiului uzat este reglementat prin Hotărârea de Guvern nr. 235/2007, care prevede acțiunile de colectare în vederea minimizării consecințelor nefaste asupra sănătății oamenilor și totodată a mediului. În privința consumatorilor casnici, este nevoie de o conștientizare mai ridicată a importanței colectării uleiului uzat în detrimentul aruncării în chiuvetă sau în coșul de gunoi. Potrivit legii menționate, persoanele fizice au obligația de a preda gratuit uleiul uzat deținut în locuință doar firmelor, autorizate și specializate pentru astfel de activități. Conform estimărilor realizate de organizațiile de mediu, 99% dintre consumatorii casnici aflați pe teritoriul României elimină uleiul alimentar uzat la chiuvetă. Acest lucru nu doar că afectează sănătatea și mediul, dar are o contribuție semnificativă asupra deteriorării sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare destinate purificării apelor uzate.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*