Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au cumpărat dealerul FORD din Mureș și l-au urcat cu 50% în primul an

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au cumpărat dealerul FORD din Mureș și l-au urcat cu 50% în primul an

Dealerul FORD din județul Mureș, controlat de bistrițenii de la COMAUTOSPORT SRL, și-a crescut afacerile cu peste 50% în 2017, ajungând la 5,78 milioane euro, arată datele oficiale de la Ministerul Finanțelor.

 Comautosport a preluat în 2016 compania Autohaus Westcar, dealer FORD în județul Mureș, de la antreprenorul Angelo Mitache. De altfel, acesta a fost de curând (martie 2018) readus în poziția de administrator al firmei mureșene. Înainte de preluarea de către bistrițeni, Autohaus Westcar realiza rulaje anuale între 2 și 4 mil. euro, dar după primul an de la achiziție, în 2017, veniturile au crescut cu aproape 2 mil. euro, cu 27 de angajați.

Comautosport SRL, pe de altă parte, a scăzut în 2017 cu cca. 15%, la afaceri de 3 mil. euro. Compania bistrițeană face parte dintr-un grup de firme controlat de familia Sighiartău (Automobile Service, IFN Comautosport Leasing, Central Motors, Mondial Motors), care comercializează mărci precum Dacia, Renault, Ford, Hyundai, Ford, Toyota și Mitsubishi. La nivel de grup, rulajul se apropie de 15 mil. euro anual.

Cea mai mare dintre afacerile cu autoturisme ale familiei Sighiartău este, iată, reprezentanța FORD din județul Mureș.

Categories: Business in top

About Author