Bistrițenii de la MAGNOLIA, liderii pieței de flori din România, cu venituri de peste 30 mil. lei

Bistrițenii de la MAGNOLIA, liderii pieței de flori din România, cu venituri de peste 30 mil. lei

În ultimii cinci ani afacerile cu flori au crescut considerabil, cu 96% față de 2014 și cu 6% față de 2017, ajungând la 330 milioane de lei în 2018. Lider în domeniul floral, la nivel național, după cifra de afaceri, este compania COMGABY MOLN SRL (florăriile Magnolia: cu o cifră de afaceri de 31,6 milioane de lei), controlată de bistrițeanul Gabriel Molnar .

Florile nu sunt doar frumoase, ci pot fi și profitabile. Business-urile din domeniul floral au căpătat avânt în ultimii ani și nu putem să nu remarcăm faptul că peste 90% din antreprenorii din domeniu sunt români. Creativitatea acestora și pasiunea pentru aranjamente florale cu siguranță că și-au spus cuvântul, însă, pentru ca piața locală să înflorească și mai mult, este nevoie de o strategie clară și de investiții susținute și în ceea ce privește cultivarea florilor. Momentan, creșterea acestui sector a venit doar din consum, însă cu siguranță că poate veni și din producție dacă vor exista inițiative în acest sens“,  explică Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin, furnizor de soluții de business information.

În topul celor mai mari companii din domeniul floral se mai află LOWERS MARKET HOLLAND SRL  (cifră de afaceri de 26,1 milioane de lei) și FLOR DE LOS ANDES SRL (cifră de afaceri de 17,6 milioane de lei în 2018).

Povestea Magnolia a început în 1997, în Bistrița, iar fondatorii ei au visat o florărie în care calitatea produselor și a serviciilor, alături de atenţia faţă de client să fie principii de neclintit. Şi aşa s-a întâmplat în cei 22 de ani de existență. Astăzi, compania deține cel mai mare lanț de florării din România, depozite proprii, un garden center și florăria online prin intermediul căreia se pot trimite flori în orice colț al lumii.

Categories: Business in top

About Author