Bistrițenii din 11 sate izolate vor înfrunta în 2018 grozăvia numită INTERNET

Bistrițenii din 11 sate izolate vor înfrunta în 2018 grozăvia numită INTERNET

Unsprezece sate din Bistrița-Năsăud în care marii operatori de telefonie nu au acoperire, vor avea din 2018 internet broadband, introdus de Telekom, pe cheltuiala Ministerului Comunicațiilor, prin proiectul RO-NET.

Sătenii din Agrieșel, Arșița, Borleasa, Breaza, Halmasău, Liviu Rebreanu, Lușca, Molișet, Stupini, Valea Borcutului și Zoreni vor beneficia, începând din acest an, de internet broadband, după ce în 2017 nicio localitate din județ nu a fost inclusă în lista de beneficiari a proiectului RO-NET.

Acest proiect, prin care ar trebui introdus internet broadband în 783 de sate și comune din toată țara, se află încă departe de finalizare, deși ar fi trebuit încheiat încă de anul trecut. Ministerul Comunicațiilor a recepționat, până la finele anului 2017, lucrările din 302 de localități, iar pentru 2018 mai rămân de finalizat și recepționat peste 400 de localități. RO-NET constă în proiectarea și construirea unei infrastructuri naționale de comunicații și operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicații în localitățile-țintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de județe care nu beneficiază de acoperire prin rețelele operatorilor prezenți pe piață. Localitățile acoperite de RO-NET sunt în număr de 783, cu 137.000 gospodării și 400.000 locuitori, conform datelor de la momentul atribuirii contractului.

În 2014, Ministerul Comunicațiilor a acceptat oferta depusă de Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications, pentru concensionarea lucrărilor de construire a rețelei, contractul ridicându-se la 365,8 milioane de lei, TVA inclusă.

Categories: Local

About Author