PSD strigă că Guvernul PNL vrea să crească taxele pentru IT și construcții

PSD strigă că Guvernul PNL vrea să crească taxele pentru IT și construcții

PNL confirmă în propriul program de guvernare că va crește taxele! Au ascuns decizia în spatele unei formulări stufoase, dar țintele lor sunt clare: veniturile IT-iștilor și ale lucrătorilor din construcții cărora PSD le-a oferit facilități importante la salarii!” – spune PSD într-un comunicat.

“Orban și Cîțu vor să-i taxeze pe cei peste 400.000 angajați din construcții și pe cei 200.000 salariați din IT și comunicații. O decizie ucigașă care va adânci țara în prăpastia economică. Vor afecta grav și alte industrii, cum ar fi producția de ciment, var sau vopsea, mobilă și bricolaj, plus serviciile de suport pentru IT. Astfel, peste 800.000 lucrători vor fi loviți de noile taxe ale PNL!” – mai spune PSD.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au declarat în câteva rânduri că facilitățile fiscale acordate de PSD pentru construcții și IT au adus dificultăți României în accesarea unor fonduri europene ca urmare a faptului că aceste facilități au fost asimilate ajutorului de stat, acordat fără aprobarea Comisiei Europene. La începutul lui 2020, Guvernul a decis să mențină facilitățile pentru anul în curs, însă despre 2021 nu există precizări clare la această oră.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*