Bistrițenii vor plăti din aprilie facturi mai mici la gunoi

Bistrițenii vor plăti din aprilie facturi mai mici la gunoi

Facturile la gunoi vor fi mai mici începând de luna viitoare, după ce va intra în vigoare subvenționarea Primăriei Bistrița. Subvenția reprezintă diferența dintre costul serviciului de salubrizare pentru utilizatorii casnici persoane fizice şi nivelul taxei speciale de 6,6 lei/persoană/lună.

În ceea ce privește persoanele juridice, mai exact operatori economici, instituţii publice, asociaţii non-profit altele decât asociaţiile de proprietari/locatari, cabinete de avocatură, birouri de expertiză, birouri notariale, birourile executorilor judecătorești, cabinete medicale, taxa va fi de 11,5 lei/persoană/lună. Taxa pentru utilizatorii non-casnici este de 474 lei/tonă.

Întrucât pentru anul 2019 taxa specială de salubrizare datorată de persoanele fizice a fost în cuantum de 6,6 lei/persoană/lună, nivelul actual al taxei de 11,5 lei/persoană/lună are un impact major asupra bugetului cetăţenilor și, având în vedere perioada de mobilizare a operatorului de salubrizare pentru montarea infrastructurii digitale, necesitatea unei perioade de acomodare pentru cetăţeni în vederea implementării noului instrument economic ”plăteşte pentru cât arunci”, se impune subvenționarea parțială din bugetul local al municipiului Bistrița a taxei de salubrizare datorate de către persoanele fizice”, scrie într-un proiect de hotărâre ce va fi luna aceasta pe masa de lucru a consilierilor locali.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*