Două magazine din Bistrița amendate de ANPC pentru reduceri false de Black Friday

Două magazine din Bistrița amendate de ANPC pentru reduceri false de Black Friday

Protecția Consumatorului a sancționat 22 de operatori economici din țară pentru reducerile false de Black Friday. Printre cei sancționați se numără și două magazine dintr-un centru comercial din Bistrița. 

Protecția Consumatorului, prin Comandamentul Special Black Friday, a constatat abateri legate de prețurile produselor aflate la promoție la 22 de companii din țară. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la cca. 360.000 de lei. 

Printre operatorii economici care au primit amenzi se numără și două magazine dintr-un centru comercial din Bistrița, fiind vorba despre Top-Shop (Studio Moderna SRL Bistrița) și  Sinsay (LPP Romania Fashion SRL Bistrița). 

În urma cercetărilor făcute, reprezentanții ANPC au constatat că aceste magazine comercializau produse la reducere, fără ca aceasta să fie aplicată din prețul de referință. În plus, nu au existat informații clare care să indice data la care încetează oferta și dacă aceasta se referă la stocul disponibil. 

Comisarii ANPC au descoperit și alte abateri care se referă la nerespectarea prevederilor legale cu privire la afișarea prețurilor. Produsele aveau un singur preț afișat, nu a existat concordanță între prețul afișat la raft și prețul de la casa de marcat, iar prețul vechi nu era barat sau acoperit de eticheta cu cel nou. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*