Bogdan Ivan Gruia: Propun o lege prin care statul asigură cetățenilor un venit minim garantat în vremuri de criză!

Bogdan Ivan Gruia: Propun o lege prin care statul asigură cetățenilor un venit minim garantat în vremuri de criză!

Unul dintre candidații PSD la o poziție de deputat în Parlamentul României, Bogdan Ivan Gruia, propune o soluție prin care, de acum înainte, statul să asigure cetățenilor săi un venit minim garantat în perioade de crize. Această variantă este folosită deja de câteva guverne europene.

Propunerea se referă în special la românii care își pierd slujbele din cauza unei crize majore, cum este pandemia curentă. Bogdan Ivan Gruia propune pentru aceștia suma de 1.500 lei, care să fie asigurată de stat.

“M-am întâlnit astăzi cu oamenii din Municipiul Bistrița și le-am ascultat temerile și supărările! Fiecare poveste mi-a reamintit de ce am intrat în politică: să nu accept lucrurile așa cum sunt și să lupt pentru schimbarea lor! Toți suntem îngrijorați de cum vom trece de această criză sanitară și economică ce stă la orizont.” – spune candidatul PSD.

O altă propunere pe care Bogdan Ivan Gruia o face este reducerea perioadei de rezidențiat a medicilor cu un an, astfel încât aceștia să poată profesa mai repede, în condițiile în care necesarul de specialiști în Sănătate este uriaș în contextul pandemiei COVID.

“Sunt hotărât să mă lupt pentru aceste idei, care, devenite legi, pot face mulți bistrițeni să treacă mai ușor peste această perioadă” – spune Bogdan Ivan Gruia.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*