Buget de 10 mil.lei pentru reparații pe șase drumuri județene

Buget de 10 mil.lei pentru reparații pe șase drumuri județene

Banii sunt puși la bătaie de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud care caută o firmă dispusă să facă lucrările. Cu cele 10 mil.lei compania care va face lucrările va trebui să toarne un nou covor bituminos , să traseze marcaje, să monteze parapeți, să refacă acostamentele și chiar să monteze stâlpișori de dirijare.

Drumurile care urmează să fie reparate sunt DJ 172E Lechința – Matei (7 km), DJ 173 Bistrița-Budacu de Sus (12km), DJ 172G Monaiu – Jelna (7 km), DJ 172G Orheiul Bistriței – Satu Nou (5 km), DJ 172E Lechința – DN 15A (4,5 km) și o porțiune din DJ 154C la Budacu de Sus.

Pentru alegerea firmei care să se ocupe de lucrări se va organiza o licitație publică în 25 septembrie. Câștigătoare va fi compania care va face cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar. Suma totală pusă la bătaie de CJ BN este de 10.734.626 lei fără TVA.

 “Traseul acestor tronsoane de drum pe care urmează să se execute covoare bituminoase este asfaltat, dar pe unele zone (porțiuni), acesta prezintă degradări sub formă de gropi de dimensiuni mici și medii, fisuri și crăpături transversale și longitudinale, burdușiri, deschidere rost longitudinal, faianțări pe suprafețe mici și medii”, scrie în caietul de sarcini prezentat de CJ BN.

Pentru repararea acestor tronsoane de drum se va turna un nou strat bituminos cu o grosime de 5 cm. Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție 5 luni de la semnarea contractului să finalizeze lucrările.

 

 

Categories: Local

About Author