Business : Carmen Rusu duce anual zeci de bistrițeni la Istanbul, pentru implant de păr și operații estetice!

Business : Carmen Rusu duce anual zeci de bistrițeni la Istanbul, pentru implant de păr și operații estetice!

Tot mai mulți bistrițeni – bărbați și femei – au început în ultimii ani să investească în aspectul lor fizic și apelează la clinici specializate în operații estetice sau în implant de păr. Carmen Rusu, consultant pentru Clinica ESTHETICA din Istanbul, este omul care le facilitează accesul la aceste intervenții.

În aproape cinci ani de când și-a început afacerea, Carmen a trimis în Turcia aproximativ 150 de clienți, care și-au remodelat corpul chirurgical sau și-au implantat păr.

“Bistrițenii au depășit de mult etapa aceea de prejudecăți și vor să investească în look-ul lor, deși țin încă foarte mult la discreție. Avem printre pacienți zeci de bărbați care și-au făcut implant de păr, sau zeci de femei care au implanturi mamare, grație specialiștilor de la ESTHETICA, una dintre cele mai renumite clinici din Istanbul”, explică, pentru BistritaBusiness.ro, Carmen Rusu.

Clinica, specializată pe operații estetice și pe implant de păr, face parte din ETHICA Health Group, un conglomerat care mai cuprinde 4 spitale private și este foarte bine poziționat pe piața serviciilor medicale din Turcia.

“Imaginați-vă că acolo funcționează 15 echipe care se ocupă doar de transplant de păr, asta înseamnă că pot rezolva cam 30 de pacienți în fiecare zi, e o adevărată industrie acolo, foarte bine organizată și planificată, cu echipamente de ultimă generație” – povestește Carmen.

Dintre clienții pe care Carmen i-a trimis la ESTHETICA, mai mult de jumătate sunt bistrițeni, iar restul provin din județe precum Cluj, Maramureș, Bihor sau Bacău. De aproximativ 1 an, Carmen promovează clinica și în Spania, cu ajutorul colegei ei Alexandra Serețan, de unde au început să apară deja clienți.

“Care sunt argumentele ESTETHICA în fața concurenței? În primul rând are specialiști foarte buni și cele mai noi echipamente și tehnici medicale din piață. Apoi, la fel de important, tarifele pentru aceste intervenții au rămas absolut rezonabile, în timp ce alte clinici au dus prețurile foarte sus. Vă dau un exemplu: pentru implantul de păr, pachetul standard pe care clientul îl plătește este de 1.550 euro. Acest pachet include: intervenția propriu-zisă (indiferent de numărul de grefe implantate), 2 nopți cazare și mic dejun la un hotel de 4 stele din Istanbul, transportul local, toate analizele, medicamentația, produsele recomandate imediat după intervenție, asistență 24/24. E un pachet generos, nu credeți? Pacientul trebuie doar să-și asigure zborul până la Istanbul și retur, care poate însemna 100-200 euro, dacă e rezervat din timp”.

Reclamații? Nu am avut, toate intervențiile noastre și-au atins scopul. E adevărat că mai există clienți cu așteptări nerealiste. Spre exemplu, unii au un păr foarte slab, rar, și vor ca după implant să arate cum nu au arătat niciodată. Implantul de păr depinde foarte mult de zona donatoare (ceafă, zona tâmplelor), de unde medicii recoltează grefele. De acolo nu poți recolta câte grefe vrei tu, ci doar câte decid medicii, astfel încât să nu rămână goluri sau chiar cicatrici. Zona de implantat e iar foarte importantă: dacă ai de acoperit o arie mare, cu un păr slab și grefe puține, nu poți avea densitatea visată. În orice caz, cei care au avut așteptări realiste ne-au spus ulterior că intervenția aceasta le-a schimbat viața!”

Piața clinicilor medicale specializate pe operații estetice și implant de păr este într-o creștere uriașă în ultimul deceniu, iar Turcia ocupă aici un loc fruntaș. ESTHETICA este printre liderii de acolo.

“Noi ne promovăm așa businessul în România: le explicăm clienților că pot să aleagă acum și câteva clinici din București sau Cluj, însă care sunt de două ori mai scumpe și cu specialiști care au învățat meserie tot în Istanbul, poate chiar au făcut practică la ESTHETICA. De ce nu ar merge pe mâna noastră, dacă avem experiență deja de decenii, cei mai buni specialiști, cele mai bune tehnici și un preț atât de atrăgător?” – spune Carmen Rusu.

Cei interesați de o intervenție medicală la ESTHETICA Istanbul pot solicita informații la adresa de e-mail: info@estethica.com.ro

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*