Nori negri la RAAL. Compania bistrițeană a acumulat 6,45 mil. lei datorii către ANAF

Nori negri la RAAL. Compania bistrițeană a acumulat 6,45 mil. lei datorii către ANAF

Producătorul de sisteme de răcire RAAL, al doilea mare angajator din Bistrița-Năsăud, trece prin dificultăți financiare, acumulând datorii către ANAF în valoare de 6,45 milioane lei în trimestrul I din 2024.

Din 2021, compania bistrițeană nu a mai avut restanțe la plata dărilor către stat, ultima oară ele situându-se tot peste valoarea de 6 milioane lei. Potrivit platformei termene.ro, la finalul T1, RAAL datora Bugetului de Stat 0,97 mil. lei, Bugetului de Asigurări sociale 4,48 mil. lei și Bugetului de Sănătate 0,99 mil. lei.

Compania nu și-a publicat încă datele financiare pentru 2023, în anul precedent obținând venituri de 389,2 mil. lei și un profit net de 6,8 mil. lei, în scădere cu 48% față de 2021.

Firma bistrițeană are clienți globali dar este legată în mare parte de comenzile venite din Germania, care au scăzut simțitor începând cu anul trecut, din cauza crizei pe care o traversează economia acestei țări.

Cu peste 2000 de angajați, RAAL este deținută de mai multe persoane fizice, foști și actuali angajați dar și alți investitori.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*