Carmo-Lact Monor aleargă spre afaceri de 100 milioane lei

Carmo-Lact Monor aleargă spre afaceri de 100 milioane lei

Producătorul de lactate Carmo-Lact Prod Monor a realizat o creștere de peste 16% în 2017, cifra de afaceri apropiindu-se de 81 milioane lei, conform informațiilor oficiale de la Ministeru Finanțelor. Profitul net a depășit 3 mil. lei, triplu faţă de 2016.

Carmo-Lact Prod, unul dintre principalii producători de lactate din Transilvania, este deținută de Eugen Creoșteanu (50%), Ioan Neagoș (30%) și fiul acestuia din urmă, Alin Neagoș (20%). Compania are în derulare un proiect de investiţii de peste 830.000 de lei (fără TVA) în achiziţia de utilaje pentru dezvoltarea capacităţii de producţie, finanţarea fiind obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Alin Neagoș mai este asociat unic în firma Agro Carmolact (după ce tatăl său și Eugen Creoșteanu i-au cedat părțile lor sociale în 2010). Agro Carmolact, cu afaceri de 16,3 milioane lei și profit net de 2,2 milioane lei în 2017, se ocupă cu creșterea bovinelor de lapte.

Seniorii Neagoș și Creoșteanu mai dețin împreună (50%-50%) compania Servlact Monor, cu obiect de activitate comerț și rulaj de cca. 1 milion de lei în anul trecut.

 

Categories: Business in top

About Author