Cât a plătit ROMBAT ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice?

Cât a plătit ROMBAT ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice?

Detalii despre tranzacția prin care ROMBAT SA a achiziționat un pachet de 35% din Prime Motors Industry, producător român de baterii Li Ion și vehicule electrice, ies acum la iveală, datorită Monitorul Oficial.

Tranzacția s-a produs la Munchen, în Germania. Aici, în 20 iunie 2018, cei doi proprietari ai Prime Motors Industry, Adrian Polec (70%) și Vicențiu Ciobanu (30%) au decis să accepte ROMBAT SA, reprezentată de Ioan Repede, ca asociat în firmă. Mutarea s-a realizat printr-o majorare de capital, compania bistrițeană venind cu 4.666.300 lei, pentru un pachet de 35% din Prime Motors. Polec și Ciobanu au rămas la final cu 45,49%, respectiv 19,49%. Cei doi l-au numit și pe Ioan Repede administrator al companiei, alături de ei. În plus, bistrițeanul a fost instalat și președinte al Consiliului de Administrație, nou creat.

Aceasta firmă care este specializată în producția de baterii Li Ion și vehicule electrice, va fi un incubator de tehnologii de baterii noi pentru întreg grupul Metair. Acesta este unul din primii pași pe care ROMBAT îl face în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice și stocarea energiei, două domenii foarte importante ale viitorului” a explicat, la momentul tranzacției, Ioan Repede, directorul general al ROMBAT SA.

 

 

Categories: Business in top

About Author