Ce firmă a câștigat licitația pentru livrarea autobuzelor electrice la Bistrița?

Ce firmă a câștigat licitația pentru livrarea autobuzelor electrice la Bistrița?

Turcii de la ANADOLU AUTOMOBIL ROM sunt cei care vor livra 10 autobuze electrice Primăriei Bistrița, în proiectul Linia Verde, pentru suma de 21,7 milioane lei, fără TVA. Rezultatul licitației a fost făcut public, ieri, 30 noiembrie a.c.

După patru licitații la care nu au fost depuse oferte, Primăria Bistrița a găsit în sfârșit furnizorul pentru cele 10 autobuze electrice care îi vor transporta pe bistrițeni pe traseul Liniei Verzi. Compania Anadolu Automobil Rom a câștigat licitația cu prețul maxim estimat de beneficiar, adică 21, 5 mil. lei, la care se adaugă TVA. Pe lângă autobuze, achiziția mai include zece stații de încărcare lentă, două stații de încărcare rapidă și o stație de încărcare mobilă. Banii provin din fonduri europene, prin POR, iar contractul încheiat are durata de 24 de luni, timp în care furnizorul va livra bunurile.

Cine este Anadolu Automobil Rom?

Fondată în anul 2000, compania, cu capital turcesc, este în acest moment cel mai important furnizor de autobuze electrice din România. Anadolu este dealer pe piața locală al mărcilor Isuzu, Temsa, Karsan și SOR. Firma are în oferta sa și mini-autobuze (Karsan Jest) de 6 metri lungime, dar și autobuze articulate, de 18 metri lungime. În 2019, Anadolu a livrat 20 de autobuze electrice municipiului Turda care, astfel, a devenit primul oraș din România ce s-a bucurat de transport public exclusiv electric. Totodată, au mai fost semnate contracte de furnizare pentru alte flote de autobuze electrice pentru orașe precum Brașov, Zalău sau Dej. Cu cele 5 unități contractate la Suceava și cu cele 10 de la Bistrița, importatorul Anadolu Automobil Rom se apropie de borna 100 de autobuze electrice furnizate pe piața românească.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*