Ce locuri de muncă oferă angajatorii bistrițeni în vreme de criză

Ce locuri de muncă oferă angajatorii bistrițeni în vreme de criză

Potrivit AJOFM BN în această perioadă angajatorii bistrițeni au disponibile aproximativ 140 de locuri de muncă. Majoritatea sunt pentru absolvenți cu studii medii sau profesionale.

În această perioadă, cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în cadrul TeraPlat – 29 în total. Cel mai mare producător de materiale de construcții din România are nevoie de 26 de operatori mase plastice, 2 manipulatori marfuri și 1 stivuitorist.

Și compania Betak scoate la bătaie 21 de posturi în această perioadă. Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud, compania Betak are disponibile următoarele job-uri: muncitor necalificat (10 locuri), operator debitare plasmă CNC (2 locuri), operator robot sudură (2 locuri), sudor (2 locuri), șofer autocamion (1 loc), electrician (1 loc), inginer automatist (1 loc), lăcătuș mecanic (1 loc) și îngrijitor animale (1 loc).

Angajări face și compania Record care are disponibile 5 posturi: inginer construcții civile, industriale și agricole (3 locuri) și inginer instalații pentru construcții (2 locuri).

Criza generată de coronavirus și măsurile impuse de Guvern pentru a limita răspândirea pandemiei au redus serios numărul locurilor de muncă disponibile. Dacă acum sunt circa 140, înainte de perioada de criză numărul job-urilor disponibile printre angajatorii bistrițeni era de circa 3-4 ori mai mare.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*