Ce mare companie bistrițeană și-a prognozat o pierdere de 14 mil. lei în 2020?

Ce mare companie bistrițeană și-a prognozat o pierdere de 14 mil. lei în 2020?

Una dintre cele mai mari companii bistrițene estimează un dezastru pentru exercițiul financiar 2020: venituri de 276,4 mil. lei și cheltuieli de 290,5 mil. lei. Rezultă o pierdere de cca. 14 mil. lei, după 10 ani de profituri spectaculoase. Veniturile vor scădea cu peste 50 mil. lei, față de 2019.

La Adunarea Generală a Acționarilor din 6 mai a.c., acționarii RAAL Bistrița au aprobat, printre altele, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2020. Negru pe alb, BVC-ul arată că RAAL va înregistra pierderi, pentru prima dată din 2009 încoace și va pierde cca. 53 mil. lei din venituri, față de anul precedent.

Ca măsură de urgență, compania nu va distribui dividende în acest an, adică profitul de 4,8 mil. lei din 2019 va rămâne în firmă. În plus, Consiliul de Administrație e împuternicit să facă rost de 45 de mil. euro pentru susținerea producției și de încă 45 de mil. euro pentru investiții. Banii ar urma să provină din împrumuturi bancare (chiar și bănci externe precum BERD, BEI), dar și din fonduri europene nerambursabile sau ajutoare de stat.

Compania RAAL Bistrița este unul dintre cei mai mari producători europeni de sisteme de răcire pentru industria automotive și cea a utilajelor agricole și terasiere. În acest moment, are 2.250 angajați. În cele două luni de stare de urgență, 650 de angajați au fost în șomaj tehnic.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*