DIMEX intră pe Autostradă! Singurul subcontractor al austriecilor de la PORR, la lucrarea de pe Sibiu-Pitești!

DIMEX intră pe Autostradă! Singurul subcontractor al austriecilor de la PORR, la lucrarea de pe Sibiu-Pitești!

DIMEX 2000 Company a devenit, recent, subcontractor al constructorului austriac PORR și a început, în această fază, lucrări de terasamente, forare coloane și umpluturi, pe tronsonul contractat pe Autostrada Sibiu-Pitești.

În urmă cu 6 luni, managerul general al DIMEX, Ioan Scurtu, spunea pentru BistritaBusiness.ro, că firma sa este pregătită să iasă și să lucreze și în proiecte de autostrăzi.

“Astăzi, 30.03.2020, a început construcția primilor 13 km ai autostrăzii Sibiu – Pitești. Este vorba de lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița. Pentru că este un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din țara noastră, vom monitoriza cu mare atenție evoluția acestor lucrări, astfel încât calendarul de desfășurare să fie respectat cu strictețe. Am cerut întregii echipe care este implicată în dezvoltarea acestui amplu proiect să urmărească în mod riguros evoluția și calitatea lucrărilor executate.”, a declarat Mariana Ioniță, Director General al CNAIR.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), Secțiunea 1, Sibiu – Boița, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.

DIMEX 2000 Company este la acest moment singurul subcontractor pentru Porr Construct la această lucrare și, după etapa de terasamente și pregătire a terenului, are prima șansă să primească și lucrările de construcție efectivă și asfaltare, spun surse din DRPD Brașov, supervizorul lucrărilor.

De altfel, DRPD Brașov a lansat ieri pe pagina sa de Facebook imagini care arată utilajele DIMEX în plină desfășurare.

Durata contractului este de 168 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

Reprezentanții DIMEX nu au fost de găsit pentru a oferi mai multe informații despre valoarea contractului semnat cu Porr și despre volumul de muncitori și utilaje dislocat în acest moment la lucrarea respectivă.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*