Ce planuri are Uzinsider, care deține și COMELF Bistrița? Componente pentru centrale nucleare și industria militară!

Ce planuri are Uzinsider, care deține și COMELF Bistrița? Componente pentru centrale nucleare și industria militară!

Conducerea grupului Uzinsider, din care face parte și COMELF, spune că organizația este în negocieri avansate pentru a intra pe segmentul de producţie de componente pentru centrale nucleare.

Uzinsider este unul dintre marii jucători autohtoni din industria grea, cu afaceri anuale de peste 70 mil. euro, atât în piața locală cât și în cea externă. “Ne concentrăm pe extinderea gamei de produse, în parteneriat cu firme internaţionale de top pentru a oferi clienţilor noştri echipamente de cea mai bună calitate, fabricate integral în Uniunea Europeană. De exemplu, la nivel de Grup, suntem în negocieri avansate pentru a intra pe segmentul de producţie de componente pentru centrale nucleare”, spune Costică T. Mustaţă, managing director al Grupului Uzinsider.

Potrivit acestuia, un alt obiectiv important îl constituie diversificarea activităţii companiei Promex SA Brăila, membră a Grupului, prin implicarea inclusiv în proiecte complexe în domeniul tehnicii militare. În prezent, la Brăila, se produc echipamente metalurgice agabaritice pentru parteneri din Austria, Germania, Spania, Franţa şi România. De asemenea, aici se realizează reparaţii şi mentenanţă pentru pontoane, şi maşini de săpat tranşee şi componente tancuri destinate Ministerului Apărării Naţionale, însă compania are câteva avantaje competitive care o plasează printre favorite pe segmentul de producţie de tehnică de luptă.

“Avem acreditare NATO pentru producerea şi livrarea de componente sau echipamente complete pentru industria de apărare, dispunem de o infrastructură dezvoltată, de tehnologie, utilaje şi echipamente moderne, precum şi de personal foarte bine pregătit, astfel încât putem realiza la preţuri competitive şi la cel mai înalt nivel calitativ atât componente, cât şi asamblarea produsului finit, dacă este cazul. Mai mult, fiind un grup integrat, producţia se poate realiza în paralel atât la Brăila, cât şi în fabricile noastre de la Bistriţa şi Ploieşti, care au la dispoziţie platforme industriale adecvate dezvoltării unor proiecte mari”, a adăugat Costică T. Mustaţă.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*