Profit istoric la AQUABIS în 2019. Compania ia credit 12 mil. euro pentru cofinanțarea la Master-Plan

Profit istoric la AQUABIS în 2019. Compania ia credit 12 mil. euro pentru cofinanțarea la Master-Plan

AQUABIS SA, principal furnizor de apă şi servicii de canalizare în Bistrița-Năsăud, a obținut în 2019 al doilea cel mai bun profit din istoria sa: 6,9 mil. lei. Acesta e în creștere cu 175% față de anul precedent, arată datele furnizate de Ministerul Finanțelor.

Veniturile companiei au crescut și ele la 51,5 mil. lei, de la 47,2 mil. în 2018.

Cel mai bun rezultat net din istoria companiei a fost realizat în 2015, când profitul net declarat a fost de 7,3 mil. lei.

Aquabis va derula în următorii ani investiții de cca. 240 mil. euro, din fonduri europene (POIM), în rețelele de apă-canal din județ (Master-Plan, etapa II-a). Licitațiile de lucrări au început deja, proiectul fiind împărțit în 12 loturi. În AGA companiei din 27 iulie 2020, acționarii au aprobat angajarea unui credit de (maximum) 12 mil. euro, necesar pentru cofinanțarea programului de investiții.

Compania Aquabis SA, operatorul local de servicii pentru apă și canalizare, a fost înființată după reorganizarea Regiei Autonome de Apă Aquabis și, din 2008, acționariatul companiei se împarte între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și 12 consilii locale din județ. Aquabis este monitorizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă și Canal.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*