Ce spune Raed Arafat despre vaccinul anti-COVID

Ce spune Raed Arafat despre vaccinul anti-COVID

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că apariția unui vaccin împotriva COVID-19 nu înseamnă neapărat și rezolvarea problemei.

”Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea”, a subliniat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că România este pe lista țărilor care au comandat un eventual vaccin care să ajute la combaterea pandemiei.

”Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea”, a mai spus Arafat.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19. Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul.

Odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva coronavirusului, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor țărilor membre ale UE.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*