Ce ținte propune PNL prin noul program de guvernare

Ce ținte propune PNL prin noul program de guvernare

În noul program de guvernare, Executivul format de PNL îşi propune să realizeze cea mai mare creşterea economică din UE în următorii 4 ani: ritm de creştere de peste 6% în 2024,  majorarea PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei, iar PIB-ul/ locuitor în România va depăşi 85% din media UE27 la finalul anului 2024.

”Guvernul liberal va realiza cele mai mari investiţii din ultimii 30 de ani, cu fonduri europene în valoare de 80 miliarde de Euro, care vor accelera creşterea economică a României şi vor susţine dezvoltarea economiei private care va crea peste 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite până în 2024. Spre deosebire de PSD care a irosit anii de creştere economică pentru pomeni sociale populiste, care au fost făcute scrum prin creşterea preţurilor şi a taxelor, modelul liberal de dezvoltare economică va duce la creşterea puterii de cumpărare a tuturor veniturilor salariale din România în condiţiile unei inflaţii scăzute de cca. 2% şi fără majorări de taxe şi impozite”, a spus Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Salariu mediu net de 1.000 de euro și +46% la pensii până în 2024

Totodată, liberalii au în plan creşterea salariului mediu net cu aproape 50% faţă de nivelul din 2020, acesta urmând să ajungă la cca. 1.000 Euro/lună în 2024.

”Un alt argument pentru creşterea salariului mediu net până la 1000 Euro pe lună până în 2024 este ceea ce am reuşit în acest an de criză prin măsurile adoptate de Guvernul PNL. Câştigurile salariale ale românilor au crescut cu 7,8% în luna septembrie din acest an de criză faţă de perioada de creştere economică din 2019, pe care PSD a reuşit să o facă praf, lăsând vistieria României goală şi cu datorii uriaşe”, a mai spus şeful cancelariei premierului.

De asemenea, valoarea punctului de pensie va fi majorat cu 46% până în 2024 faţă de 2019, de la 1.265 lei în 2019 la 1.840 lei în 2024. Pensia medie anuală va creşte cu cca 536 lei, până la aproape 2.000 lei în 2024 faţă de nivelul din 2020.

”Vă solicit să vă puneţi încrederea în dezvoltarea României, prin participarea masivă la vot. Votul dumneavoastră în PNL este un vot pentru viitor sigur, pentru acţiune. Fiecare vot contează, reprezintă un mesaj. Avem nevoie de votul dumneavoastră, dar avem nevoie mai ales de puterea dumneavoastră, de credinţa dumneavoastră, de inteligenţa, entuziasmul şi puterea de muncă pe care o aveţi pentru a pune toţi împreună acest plan de dezvoltare de care România are atâta nevoie. Şi sunt convins că împreună vom reuşi”, a declarat și liderul PNL, premierul Ludovic Orban. (P)

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*