Cel mai mare investitor din Parcul Industrial Bistrița se apucă de construit fabrica de ambalaje

Cel mai mare investitor din Parcul Industrial Bistrița se apucă de construit fabrica de ambalaje

“Compania noastră, Brandis Berg SRL, începe în primăvară investiția propusă în Parcul Industrial Bistrița Sud, iar din vară demarăm producția, a declarat pentru BistritaBusiness.ro antreprenorul clujean Cristian Lazăr. Fabrica de ambalaje din carton înseamnă o investiție de cca. 3,3 milioane de euro.

Fabrica de ambalaje va fi dezvoltată pe un teren de 2.000 mp şi va avea circa 45 de angajaţi. Investiţia în hala de tipar împreună cu utilajele de tipar va depăşi 1,5 milioane de euro şi se va re­­aliza în parteneriat cu un pro­ducător din Ger­mania. Uti­­lajele necesare pentru secţia de ştanţare vor necesita al­te investiţii, de circa 1,8 milioane de euro, cofinan­ţate în proporţie de peste 50% din fonduri euro­pene.

Compania Brandis Berg, cu sediul social în Satu Mare, realizează în prezent activităţi de management al amba­la­jelor, respectiv designul amba­la­je­lor, pregăti­rea pentru tipar şi plasarea comenzilor. Apoi, am­balajele sunt produse în cadrul unor fabrici din Ger­mania şi Polonia. Aceste produse vor fi realizate din acest an și la Bistrița. ”Decizia de a face investiţia în acest judeţ a fost influenţată de salariul mediu, care este sub media naţională. Astfel putem oferi salarii competitive în comparaţie cu alţi angajatori locali. În Bistriţa fiind o tradiţie în producţia de ambalaje ne aşteptăm să găsim o forţă de muncă mai uşor de calificat decât în alte părţi”, a mai spus Lazăr.

Categories: Business in top

About Author