CFR se uită și spre Bistrița-N: licitație mare pentru modernizarea liniei Apahida-Ilva Mică

CFR se uită și spre Bistrița-N: licitație mare pentru modernizarea liniei Apahida-Ilva Mică

Compania Națională a Căilor Ferate a lansat de curând licitația pentru efectuarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare pentru modernizarea tronsonului de cale ferată ce leagă Apahida de Ilva Mică (subsecțiunea I din proiectul de modernizare a liniei de cale ferată Apahida – Suceava).

Bugetul pus la bătaie este de 40,5 mil. lei, iar SF-ul și PT-ul vor trebui executate în termen de 23 de luni de la semnarea contractului. Din cei 40,5 mil. lei, 85 % sunt bani asigurați prin finanțare europeană, iar restul de 15 % din bugetul de stat.

Linia de cale ferată dintre Apahida și Ilva Mică are circa 119 km lungime, iar ultimele reparații capitale au fost făcute în anul 1995. Din cauza degradării liniei de cale ferată, circulația trenurilor de călători și de marfă se desfășoară cu restricții și limitări de viteză, lucru care duce la întârzieri.

Odată cu modernizarea, CFR anunță că timpul de călătorie se va reduce considerabil, siguranța traficului feroviar va fi îmbunătățită, confortul călătorilor va crește, emisiile de poluanți vor fi reduse și că ar putea chiar să fie atrași noi investitori în zonă.

Licitația pentru stabilirea unei firme care să se ocupe de proiectul tehnic și de studiul de fezabilitate va avea loc în 15 martie.

Contractantul va pregăti documentația tehnică aferentă pentru:

– lucrări de modernizare a liniei de cale ferată (suprastructură CF, terasamente, consolidări și apărări de maluri etc.);

– lucrări de construcții civile cu destinație feroviară în stațiile şi punctele de oprire (clădiri, peroane, copertine, rampe, pasarele și pasaje pietonale etc.);

– lucrări de artă (poduri, podețe, pasaje, etc.);

– lucrări la instalațiile feroviare (semnalizare, ERTMS/ETCS, GSM-R, CE, BLAI, energo- alimentare, linie de contact etc.);

– punerea în funcțiune a construcțiilor

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*