TERAPLAST adună 22,22 mil. lei de la acționari ca să finanțeze planurile de extindere a grupului

TERAPLAST adună 22,22 mil. lei de la acționari ca să finanțeze planurile de extindere a grupului

Adunarea Generală Extraordionară a Acționarilor TeraPlast a aprobat ieri propunerea conducerii pentru majorarea cu 22,22 milioane lei a capitalului social, la 240,12 milioane lei, de la 217,90 milioane lei, printr-o operațiune de majorare de capital social.

În cadrul acesteia, grupul specializat în fabricarea de materiale de construcții a solicitat aport în numerar de la acționari, fonduri care vor fi utilizate pentru următorul ciclu de extindere, care include investiții, dar și achiziții și fuziuni. Acționarii existenți înregistrați la data de 16 iulie vor putea subscrie câte o acțiune nou-emisă la fiecare 9,80648225922523 titluri deținute. Data plății acțiunilor ar urma să fie 17 iulie.

Directorul general, Alexandru Stânean, a explicat, recent, că prin această operațiune societatea vizează atragerea de capital pentru următorul ciclu de extindere care include investiții, dar și achiziții și fuziuni. Compania a mai avut un ciclu important de creștere care s-a accelerat în a 2-a jumătate a deceniului trecut când a extins divizia Steel prin cumpărarea unei fabrici de panouri sandwich în Serbia și a companiei Depaco Wetterbest din Băicoi. Ulterior, această divizie de metale a fost vândută către gigantul irlandez Kingspan. Compania este într-o nouă etapă de creștere în cadrul căreia a achiziționat în acest an compania Wolfgang Freiler din Austria, care are operațiuni inclusiv în Ungaria.


Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*