Cine e omul care va conduce LEONI AG, pe un salariu de milioane de euro?

Cine e omul care va conduce LEONI AG, pe un salariu de milioane de euro?

Grupul LEONI AG, cu afaceri consistente și în România, va funcționa o vreme fără director general, până la recrutarea unei persoane din afara companiei, a anunțat Biroul de presă. Reamintim că Dieter Bellé, fostul CEO, și-a înaintat demisia cu data de 31 ianuarie 2018.

 Directorul financiar Karl Gadesmann a fost desemnat temporar să acționeze în numele Consiliului de Administrație (CA) al LEONI AG, fiind unul dintre cei trei membri ai acestui organism. Decizia a fost luată în ședința din 30 ianuarie a Supervisory Board (organismul superior CA), când de asemenea a fost stabilit ca viitorul CA să fie compus tot din 3 membri, ca și până acum, cu statut egal. În plus, mandatul ca membru în CA al lui Bruno Fankhauser, responsabil de Divizia Wire&Cable Solutions și de marketing, a fost reînnoit cu încă 5 ani, până în 2023.

Fostul CEO al LEONI, Dieter Bellé, câștiga aproape 2,8 milioane euro anual, spune Bloomberg.com (750.000 salariu + 546.000 bonus + 1,16 milioane beneficii prin acțiuni + 337.000 ale tipuri de compensații).

LEONI AG este cel mai mare furnizor european de cabluri și sisteme de cablaje pentru industria auto și alte industrii. În România, grupul are fabrici în județele Bistrița-Năsăud, Arad, Gorj și Argeș și e unul dintre cei mai mari angajatori din țară.

Categories: Business in top

About Author