Cine sunt cei 7 magnifici care au depus oferte pentru Centura Becleanului?

Cine sunt cei 7 magnifici care au depus oferte pentru Centura Becleanului?

Șapte oferte au fost depuse săptămâna trecută pentru proiectarea și execuția centurii ocolitoare a orașului Beclean. Patru dintre acestea au ca lideri de asociere constructori bistrițeni, iar trei vin din afara județului. Cine va câștiga?

MIS Grup, Far Foundation, Frasinul și CML.RO sunt constructorii locali care au depus oferte, susținuți în asocierile lor de companii mai mari sau mai mici, din Bistrița-Năsăud sau din afară.

Alpenside (București), ARL Strabag (Cluj) și Spic Internazionale (Italia) sunt companiile din afara județului care au depus oferte.

Firmele locale ar trebui, în mod firesc, să aibă ofertele de preț cele mai bune, ținând cont că au infrastructura și logistica mult mai aproape de viitorul șantier, deci vor avea costuri de transport al materialelor mai mici decât competitorii.

Fiecare dintre ofertanți și-a construit asocierea cu cel puțin un partener puternic, cu experiență în domeniu. MIS Grup merge cu Arcada Company, Far Foundation alături de IBB Haus, Frasinul cu Hydrostroy AD, CML.RO cu Îndemânarea Construct, Alpenside cu Varom Construct, ARL Cluj cu grupul austriac Strabag (din care face parte), iar Spic Internazionale cu Rizzani de Eccher (tot din Italia). Pr lângă aceștia, o puzderie de subcontractori, pe diferite specializări.

Cel mai controversat dintre ofertanți este Alpenside SRL. Această firmă îl are în spate pe Vlad Ionel Vameșu, un om de afaceri din București, care, în decembrie 2014, a fost arestat la domiciliu într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare, procurorii estimând un prejudiciu de 34 de milioane de lei. Vameșu era anchetat în calitate de asociat și administrator la Straco Group SRL (la acea oră cel mai mare asfaltator din România). Ulterior a fost trimis în judecată, iar dosarul este pe rol.

Licitația pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor la centura ocolitoare a orașului de pe Someș, cu un buget estimat de 76,2 mil. lei, a avut loc în 5 martie a.c. Banii vin de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Centura ocolitoare a Becleanului va avea cca. 1,2 km lungime, însă aproape jumătate din această distanță o va reprezenta un pod imens peste râul Someș. Termenul de finalizare este de 26 de luni de la data semnării ordinului de începere al lucrărilor.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*