CML.RO a contractat în 2019 lucrări hidrotehnice de peste 45 mil. lei

CML.RO a contractat în 2019 lucrări hidrotehnice de peste 45 mil. lei

Una dintre cele mai puternice companii de construcții din județ, CML.RO, a contractat în acest an lucrări hidrotehnice de aproape 10 mil. de euro, pe cursurile unor râuri din județele Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj. 

Valoarea cumulată a acestor 5 lucrări (45,85 mil lei) înseamnă practic 75% din cifra de afaceri obținută în 2018, ceea ce înseamnă că CML.RO ar putea avea o creștere însemnată a veniturilor în 2019 față de anul precedent.

În Bistrița-Năsăud compania a contractat trei proiecte hidrotehnice.

De departe, cel mai mare, cu o valoare de 22,6 mil. lei, este în comuna Mărișelu, unde constructorul a angajat lucrări pentru înlăturarea efectelor produse de inundații, prin măsuri de stabilizare a albiei râului Șieu.

Un alt proiect important este la Șieu, unde CML.RO a contractat același tip de lucrări ca la Mărișelu. Valoarea proiectului de la Șieu este de 10,4 mil. lei.

CML.RO a câștigat o lucrare și în Prundu Bârgăului, pentru înlăturarea efectelor produse de inundații pe râul Bistrița. Proiectul a fost licitat cu suma de 7,37 mil. lei.

O lucrare de amenajare pe râul Crasna, în localitatea Crasna (jud.Sălaj) este un alt proiect adjudecat în acest an de compania bistrițeană, la valoarea de 1,09 mil. lei.

În județul Cluj,mai exact pe Valea Olpret (în zona orașului Dej), CML.RO a angajat același tip de lucrări, contractul având o valoare de 4,57 mil. lei.

CML.RO este controlată de soții Mihaela și Vasile Roș. Compania a apărut în 1997 și de-a lungul anilor s-a specializat pe lucrări de infrastructură sau civile însă, în acest an, pentru că a existat finanțare de la Guvern pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, a licitat și pentru lucrări hidrotehnice. Compania a rulat 61,5 mil. lei în 2018, cu 170 de angajați.

 

Categories: Business in top

About Author