CNAIR a suspendat ieri licitația pentru proiectarea Drumului Expres Cluj Napoca – Dej

CNAIR a suspendat ieri licitația pentru proiectarea Drumului Expres Cluj Napoca – Dej

CNAIR a suspendat marți, 2 aprilie 2024 licitația pentru proiectarea preliminară a Drumului Expres Cluj Napoca-Dej exact în ziua depunerii ofertelor, anunţă economedia.ro

Licitația pentru studiul de fezabilitate a fost suspendată ca urmare a solicitărilor de clarificare pe care le-au transmis firmele de proiectare, conform datelor Economedia. Licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj – Dej a mai fost lansată în 2021, când patru asocieri de companii depuseseră oferte.

Procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare preliminară a fost lansată în 21 februarie 2024 și avea termen de depunere 2 aprilie 2024.

,,Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Drum Expres Cluj – Dej, în conformitate cu prevederile Caietului de Sarcini si ale legislatiei in domeniu” -SEAP. Contractul are o valoare cuprinsă între 28 și 33 milioane lei, cu 40 % pentru prețul ofertei.

Durata contractului este de 21 de luni, cu 18 luni pentru studiul de fezabilitate. Drumul Expres va asigura legătura între A 3 Autostrada Transilvania și Autostrada Nordului Baia Mare-Dej-Bistrița-Suceava.

În prezent, CNAIR are suspendate licitații pentru trei proiecte majore (etapa proiectare preliminară): lotul 4 al Autostrăzii Sudului (a doua licitație), Drumul Expres Satu Mare-Oar și DEx Cluj-Dej, mai scrie sursa citată. E posibi să urmeze și o suspendare pe lotul Bistrița-Vatra Dornei, la cum a amenințat recent ministrul Grindeanu.

Categories: Bursa, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*