COMELF a scăzut ușor în 2018, după valul de pensionări din companie, dar 2019 arată bine

COMELF a scăzut ușor în 2018, după valul de pensionări din companie, dar 2019 arată bine

Compania COMELF SA Bistrița a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 13,35% în 2018 față de anul anterior, arată raportul periodic înaintat către Bursa de Valori București (BVB). Scăderea a fost influențată în principal de reducerea numărului de angajați direct productivi (-15,69%), pe fondul unui val de pensionări la termen sau anticipate creat la începutul anului trecut. Vestea bună este că în 2018 a crescut productivitatea per angajat și problema forței de muncă și-a găsit soluție, prin contractarea de muncitori străini.

Deși a înregistrat diminuări ale cifrei de afaceri (-13,35%) și ale profitului net (-14,34%), COMELF dă semne că a găsit drumul cel bun pentru 2019. Numărul comenzilor din partea clienților este îndestulător, primii angajați străini sunt așteptați la muncă în această lună, urmând să acopere o parte din deficitul de personal, situația financiară s-a stabilizat după niște plăți neprevăzute realizate în 2018. În plus, managerii companiei au început să iasă la târguri internaționale de specialitate (cum a fost Leipzig – Germania, acum 10 zile), în căutare de noi parteneri și clienți.

Comelf SA, parte a grupului Uzinsider, este unul dintre marii producători de echipamente industriale din România, cu afaceri anuale ce se apropie de 40 de milioane euro și cca. 1000 de angajați. Compania bistrițeană, cu rădăcini de aproape 50 de ani în industria românească, este unul dintre cei 12 fondatori ai Bursei de Valori București (BVB).

Categories: Business in top

About Author