Valoarea TeraPlast a crescut ieri cu 6 % după intrarea în prima ligă a BVB

Valoarea TeraPlast a crescut ieri cu 6 % după intrarea în prima ligă a BVB

Cel mai mare producător de materiale de construcţii din România, TeraPlast Bistriţa a urcat miercuri la Bursa de Valolri de la Bucureşti cu circa 6%, asta după ce operatorul pieţei de capital locale a anunţat că acţiunile companiei vor fi incluse în indicele principal BET începând cu data de 23 martie 2020.

BVB a aprobat ieri includerea unor noi acţiuni în indicii bursei, inclusiv a titlurilor companiei bistrițene Teraplast în structura indicelui principal BET. Din componența BET mai fac parte alături de TeraPlast și companiile: FP, Banca Transilvania, OMV PEtrom, BRD, Romgaz, Transgaz, Electrica, DIgi, Nuclearelectrica, Transelectrica, Medlife, Alro, Purcari Wineries, Conpet, Sphera Franchise Group şi BVB.

TeraPlast Bistriţia este cel mai mare producător de materiale de construcţii din România (peste 970 mil. lei cifră de afaceri în 2019) și este listată la Bursa de Valori București din 2 iulie 2008. TeraPlast este lider al piețelor de canalizări exterioare din PVC și granule PVC în România. Cu o tradiție de peste 120 de ani, compania și-a asumat de-a lungul timpului rolul de inovator înindustrie și s-a dezvoltat în acord cu misiunea de a oferi soluții eficiente pentru oameni și mediu.

Categories: Business in top

About Author