INTEX Năsăud, prima mare companie din județ care devine independentă energetic

INTEX Năsăud, prima mare companie din județ care devine independentă energetic

Compania INTEX SA Năsăud, producător de textile premium pentru casă și domeniul HORECA, derulează un proiect prin care energia electrică necesară fabricii va fi asigurată din surse regenerabile.

Până în luna iunie a.c., firma năsăudeană va monta panouri fotovoltaice pe acoperișul unei clădiri din incintă, proiectul fiind acum în faza de obținere a avizelor și autorizațiilor necesare.

“E-ON Energie a venit spre noi cu această propunere și am acceptat-o imediat. Ei se ocupă de proiect, echipamentele au început să sosească la Năsăud. Sistemul de panouri fotovoltaice va produce toată energia de care are fabrica are nevoie și este finanțat din surse proprii. De altfel, noi am mai implementat un proiect legat de energie, în urma unui audit energetic intern, și am schimbat lămpile de iluminat trecând pe sistemul cu led-uri. Practic, am redus consumul de energie la cca. 30% față de acum 4 ani, de exemplu. Cu panourile fotovoltaice, vom deveni practic independenți energetic, dar nu vom renunța la rețeaua clasică, pentru că vor și momente în care vom avea nevoie de ea.” – a declarat, pentru BistritaBusiness.ro, Dorel Sima, principalul acționar și director general al INTEX SA.

INTEX SA, controlată de antreprenorul Dorel Sima, este unul dintre cei mai mari exportatori din Bistrița-Năsăud, cu venituri de cca. 21 de mil. euro în 2020 și cca. 230 angajați.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*