Comelf își crește afacerile, însă profitul scade cu 30,7%

Comelf își crește afacerile, însă profitul scade cu 30,7%

Compania Comelf SA Bistrița, membră a grupului Uzinsider, a crescut în primul semestru din 2017 cu 1,68% față de aceeași perioadă a anului precedent. Creșterea veniturilor operaționale la 93,8 mil. lei se datorează produselor mai complexe pe care le-a realizat și vândut compania în aceste 6 luni, complexitate care a însemnat prețuri pe măsură.

Profitul Comelf a scăzut însă cu 30,7% în prima jumătate a lui 2017, față de aceeași perioadă din 2016, de la 3,5 mil. lei, la 2,4 mil. lei. Managerul companiei, Dorin Stoian, explică involuția profitului prin “creșterea prețului materiilor prime (compensată doar parțial de creșterea prețurilor de vânzare) și prin majorarea salariului minim la 1.450 lei/angajat de la 1 februarie 2017”. În opinia lui Dorin Stoian, profitul mai mic e cauzat și de lipsa de personal calificat pe piața locală a muncii, care, indirect, generează costuri suplimentare cu salariile personalului calificat, direct productiv.

Despre Comelf

Comelf SA s-a constituit ca societate comercială pe acțiuni cu capital integral de stat în anul 1991 prin reorganizarea fostei Întreprinderi de Utilaj Tehnologic. Privatizarea integrală a societății a fost finalizată în 1999, odată cu achiziționarea de către UZINSIDER SA București a întregului pachet de acțiuni care mai era deținut de Fondul Proprietății de Stat. Din 1995 Comelf a fost cotată la Bursa de Valori București, făcând parte dintre cele 12 societăți fondatoare. Compania are aproape 1200 de angajați și produce echipamente pentru centrale energetice și pentru protecția mediului, mașini și utilaje terasiere sau subansamble ale acestora, echipamente pentru utilaje de ridicat și de transport, inclusiv componente ale acestora. Producția societății a avut permanent un trend ascendent, cu excepția anilor de criză (2009 și 2010) și este livrată la export/intracomunitar, direct sau prin comisionari, în proporție de peste 95%.

 

Categories: Business in top

About Author