Licitație nouă pentru sediul Judecătoriei Beclean, după 13 ani de trândăveală și bâlbâieli birocratice

Licitație nouă pentru sediul Judecătoriei Beclean, după 13 ani de trândăveală și bâlbâieli birocratice

După 13 ani de la începerea lucrărilor, noul sediu al Judecătoriei Beclean ar putea fi finalizat, în condițiile în care Ministerul Justiției a alocat 15,7 milioane lei și a demarat licitația pentru desemnarea unui constructor.

Inițial, contractul de proiectare și execuție a fost câștigat, în 2011, de compania Record. Valoarea lui era atunci de 11,7 mil. lei. Lucrările ar fi trebuit finalizate în termen de 30 de luni de la data semnării contractului.

„Pe parcursul derulării contractului au apărut numeroase probleme, inclusiv necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare, neincluse în contractul inițial sau neclarități legate de proiectul tehnic ce au generat neînțelegeri între proiectant și executant. Mai mult, de la începutul investiției până  în prezent execuția lucrărilor a fost întreruptă temporar, pe mai multe perioade de timp, din lipsa fondurilor bugetare, totalul întreruperilor fiind de 490 zile”, se arăta într-un raport din 2018 al Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 34% – arată beneficiarul în noul caiet de sarcini, pregătit pentru licitația care va avea loc în 9 septembrie 2024.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*