COMELF propune companiilor locale din industrie utilizarea unei instalații complexe

COMELF propune companiilor locale din industrie utilizarea unei instalații complexe

COMELF deține o instalație de tăiere cu jet de apă și își propune să presteze cu aceasta servicii pentru terți, punând astfel mai bine în valoare posibilitățile acesteia.

Instalația cu comandă numerică este produsă de italienii de la SOITAAB și are o gamă foarte largă de capabilități, în cele mai diverse domenii ale industriei. Ea poate tăia, în diverse forme și la diverse unghiuri, o gamă largă de materiale: oțel carbon, inox, aluminiu, ceramică, sticlă, piatră naturală, țesături, materiale plastic, hârtie, produse alimentare. Suprafața de lucru este de 2500 mm x 6000 mm, iar viteza de tăiere este de 10 m/min. “Noi avem această instalație, am făcut o investiție serioasă în ea, și dorim să fie valorificată la maximum. În acest moment, cu produsele pe care le face, COMELF utilizează doar o parte din capacitățile instalației. Suntem convinși că există în regiune companii care realizează produse de o complexitate ridicată, care au nevoie de serviciile unui astfel de CNC și pe acestea le invităm la discuții” spune Mircea Pop, directorul general adjunct-comercial al COMELF SA. Compania va presta aceste servicii pentru terți folosind desenele clienților sau datele primite de la aceștia. Instalația dispune de un cap de tăiere orbital cu care se pot face și tăieri 3D la diverse unghiuri.

Tăierea cu jet de apă la presiune este o metodă de tăiere prin care nu se generează căldură reziduală, care nu produce deformații tehnice și care nu modifică proprietățile fizice ale materialelor tăiate. Pentru tăiere, utilajul folosește energia generată de circularea apei la o viteză de 2-3 ori mai mare decât viteza sunetului.

COMELF SA, unul dintre cei mai mari producători de echipamente industriale din România, rulează aproape 40 de milioane euro anual, cu cca. 900 de angajați.

 

Categories: Business in top

About Author