Compania Iberic Lemn din Bistrița a construit un ansamblu de case pasive în Luxemburg

Compania Iberic Lemn din Bistrița a construit un ansamblu de case pasive în Luxemburg

Constructorul bistrițean Iberic Lemn este aproape de finalizarea unui ansamblu rezidențial cu șase case pasive, pe structură de lemn, în Luxemburg. Construcția caselor pe structură de tip timber-frame ia tot mai mult amploare și printre dezvoltatorii din România, datorită beneficiilor multiple.

 Compania Iberic Lemn, deținută de antreprenorul Gabriel Șomodean, a început asamblarea celor șase case din Luxemburg spre finalul lunii iulie și, iată, lucrările sunt aproape gata în numai 3 luni. Structura aferentă imobilelor a fost modelată de ing. Emil Baciu, reprezentant oficial Cadwork în România. Față de construcția tradițională cu zidărie, cea pe structură timber-frame are câteva avantaje majore: o viteză de realizare superioară, o arhitectură fără limite, un potențial al termoizolării mai ridicat, un preț mai scăzut. Teama principală a clienților, legată de rezistența în timp, nu se bazează pe nimic, o structură de lemn putând rezista timpului la fel de mult ca una din cărămidă, spre exemplu, spun specialiștii. O casă pasivă înseamnă o casă cu o eficiență energetică foarte ridicată și un sistem special de menținere a unui aer mereu proaspăt în interior.

Iberic Lemn, cu sediul în Bistrița, a avut în 2016 o cifră de afaceri de 0,7 milioane lei, cu 5 angajați.

O altă companie bistrițeană care se ocupă cu construcția de case pasive din lemn este Geto Dacia, controlată de omul de afaceri Sorin Hangan.

Categories: Business in top

About Author