Conducerea METAIR: Rombat a avut o prestație excepțională în 2020

Conducerea METAIR: Rombat a avut o prestație excepțională în 2020

Conducerea METAIR laudă prestația “excepțională” din 2020 a ROMBAT Bistrița și spune că fabrica de celule Li-Ion construită de bistrițeni lângă București este de importanță strategică pentru grup.

Într-un recent raport înaintat către Bursa de la Johannesburg, investitorii sud-africani care dețin ROMBAT SA Bistrița analizează rezultatele grupului METAIR din 2020.

Veniturile totale au fost de aproape 600 mil. euro, cu cca. 9% mai mici decât în 2019. Profitul obținut la nivel de grup a fost de cca. 32,5 mil. euro, cu 45% mai mic decât în exercițiul anterior.

Divizia de Componente Automotive a grupului a suferit cel mai mult, cu o scădere de cca. 12% a vânzărilor, în vreme ce Divizia Energie, din care face parte și ROMBAT, și-a diminuat veniturile cu numai 6%.

Profitul la nivel de grup a fost asigurat de divizia Energie în proporție de aproape 87%.

Conducerea METAIR a mai anunțat că producția în fabrica ROMBAT de lângă București va începe în a doua jumătate a anului, unitatea urmând să devină un adevărat incubator unde METAIR să dezvolte produse și tehnologii de importanță strategică pentru grup.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*