Consiliul Județean pregătește documentația pentru drumul Bistrița-Tărpiu

Consiliul Județean pregătește documentația pentru drumul Bistrița-Tărpiu

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pregătește documentația pentru modernizarea drumului care leagă Bistrița de Tărpiu (DJ173B), o investiție estimată la 21,5 mil. lei.

Instituția a depus un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) în vederea obținerii acordului de mediu necesar.

Sectorul de 7,272 km lungime prevăzut pentru modernizare începe într-un punct aflat la distanță de 380 m față de intersecția DJ 173B cu str. Valea Căștăilor de unde traseul drumului are orientarea generală de la sudest către nord-vest urcând până în culmea unui deal și apoi coborând pe versantul opus înspre satul Tărpiu.

Pentru realizarea proiectului s-au alocat 24 de luni. Etapele de realizare propriu- zisă se vor derula în 19 luni. Etapele de execuție cunt: Etapa a I-a, cuprinde lucrarile de construcții ale obiectivului de investiții și are 2 subetape. Prima subetapă cuprinde întocmirea documentațiilor pentru organizarea de șantier, precum și asistența tehnică a proiectantului pe întreaga durată de realizare a investiției. A doua subetapă cuprinde realizarea lucrărilor efective de constructii; Etapa a II a- garanția de bună execuție a lucrărilor; Etapa a III a – etapa de exploatare și înterținere a lucrărilor realizate, etapa în care se vor efectua lucrările de întreținere curentă.

Drumul propus spre modernizare vine în continuarea străzii pe care o reabilitează Primăria Bistrița, prin constructorul Îndemânarea ProdCom, lucrare care se află în derulare.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*